Güssingi vár

A güssingi vár (Németújvár) a XII. században épült, kezdetben egy faerődítménynek, amelyet később helyettesítettek egy kővárral. A XVI. és XVII. században a vár a Battyhyány-család tulajdonában állt, akik a várat hatalmas erődítménnyé alakították át. Gyalogosan a híres botanikusról elnevezett Clusius úton érhetjük el a várat.

A vármúzeumban található családfa- és lovagterem, műkincstár és fegyvertár, valamint a szintén Clusius előtt tisztelgő emlékterem. Különösen látványos a várkápolna és az ott található újgótikus oltár. A vár napjainkban kedvelt kirándulóhelyként, valamint kiállítási helyszínként és nyáron a güssingi várjátékok helyszíneként funkcionál.

A látványos fekvésű várhoz egy meredek kövezett szerpentinúton jutunk fel. Kényelmesebbek használhatják a hegy oldalában kiépített modern felvonót is. A hegy platóján fekvő fennsíkra több várkapun keresztül bástyák közt jutunk be. A szellős várudvaron a főkapuval szemben magasodik a vár belső magja, a tulajdonképpeni várpalota. Jobbra a plató szélén egy rendkívül színvonalas éttermet találunk parádés kilátással.

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2019 Hotel **** Melany - Szentgotthárdi szállás. All Rights Reserved